molengaerde }

Duurzaamheid, allure en veel oog voor detail

In het centrum van Kessel wordt het nieuw­bouwplan ‘Molengaerde’ gerealiseerd. Voor deze naam is gekozen vanwege de mooie ligging nabij de oude St. Antoniusmolen uit 1878. De onderdelen van deze molen vormen dan ook de basis voor de benaming van de herenhuizen in Molengaerde.

Het plan omvat 12 vrijstaande en 8 halfvrijstaande herenhuizen met garage, een prachtige architectuur en een hoogwaardig afwerkingsniveau. De herenhuizen in dit plan worden gebouwd in de statige dertiger jaren stijl. Binnen deze archtectuur wordt gebruik gemaakt van natuurlijke, duurzame materialen. Enkele kenmerken van de ontwerpen zijn een mooie horizon­tale gevelverdeling, de zogenaamde speklagen, de verspringende gevelpartijen en de oversteken. Het hoge dak met de typerende hoekconstructie en de optionele hoge schoorsteen verlenen de woningen een statige indruk. De forse verdiepingshoogtes en de aanwezigheid van genoeg binnenruimte maken een flexibele indeling mogelijk. Zo zijn er veel opties mogelijk m.b.t. indeling en materiaalgebruik, informeer naar de mogelijkheden.

Er is veel aandacht voor detail, zoals de keuze van bakstenen in meerdere kleuren, de verscheidenheid in metsel- en voegwerk en hardhouten kozijnen. Dit alles in op elkaar afgestemde kleuren om tot een smaakvol geheel te komen. Mede hierdoor krijgt de woning de allure en uitstraling die zo typerend is voor deze dertiger jaren stijl.

De herenhuizen­ worden gebouwd op royale kavels en krijgen een zeer ruimtelijke indeling. Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor gezinnen. Tevens bestaat de mogelijkheid om op de begane grond een slaap- en badkamer te reali­seren, zodat de woning een levensloopbestendig karakter krijgt. Maar ook diverse opties m.b.t. de indeling en grootte van de ruimtes behoren tot de mogelijkheden. Ook kunt u zelf beslissen over de keuze van sanitair en keukeninrichting.

Download de brochure met tweekappers Molengaerde

Brochure tweekappers

Download de Molengaerde brochure van de tweekappers als pdf (6,4 MB).
Download brochure
Download de brochure met vrijstaande woningen Molengaerde

Brochure vrijstaand

Download de Molengaerde brochure van de vrijstaande woningen als pdf (8,3 MB).
Download brochure